Hogeschool van Amsterdam

Elk schooljaar staan duizenden middelbare scholieren in Nederland voor een moeilijke keuze. Aan het einde van hun carrière aan de middelbare school kan alleen het eindexamen hen nog van een vervolgopleiding weerhouden. Maar hoe weet je nou welke vervolgopleiding bij je past? Hoe ziet een dag op het HBO er eigenlijk uit? De Hogeschool van Amsterdam biedt middelbare scholieren de kans om een dagje mee te lopen met en student, om zo een goede indruk te krijgen van de opleiding en het dagelijks leven als student.

Meeloopdagen bij de HvA

Domein Techniek heeft dertien verschillende opleidingen en jaarlijks ruim duizend middelbare scholieren die een dag willen meelopen. Al die scholieren worden gekoppeld aan een eerstejaars student, waarna een concrete dag wordt afgesproken. De administratie en communicatie hieromtrent verliep via e-mail en Excel sheets. Een hels karwei, want studenten en scholieren hebben grillige agenda's.

Samen met Domain Techniek heb ik een online toepassing ontwikkeld, waain de complete administratie en communicatie omtrent meeloopdagen is samen gebracht. Studenten melden zich aan als beschikbaar om meeloopscholieren te begeleiden. Scholieren melden zich online aan en worden gekoppeld aan een beschikbare student. In de online applicatie plannen zij vervolgens zelf een afspraak in. Daags voor de meeloopdag ontvangen beiden een SMS als reminder. Op de meeloopdag zelf liggen er lunchbonnen klaar die ze bij de balie kunnen afhalen.